LoburgLive presents: Back Alive + Tea & Sugar

za 10 maart 2018 - 22:00
BackAlive is “DE” Pearl Jam Tribute Band van Nederland!
 
Dit jaar beginnen ze met een thuiswedstrijd in Café Loburg! Nadat ze in 2017 na een afwezigheid van 5 jaar weer zijn begonnen met optreden staan ze zaterdag 10 maart op het podium bij LoburgLive.
Die avond zal Chris Hordijk “als vanouds” de band versterken en tijdelijk terugkeren achter de drumkit. Willem van den Berg geniet tegen die tijd, aan de andere kant van de wereld, van zijn vrijheid.
Hieronder lees je wat ze zoal gedaan hebben voor hun 5 jarige afwezigheid!
 
Na in September 2009 te zijn gestart is er een indrukwekkende reeks optredens geweest: o.a. 5 mei Wageningen, Legends of Rock Tribute Festival TT Hall Assen, het winnen van Lust 4 Live te Arnhem, publieks winnaar van de Regio finale Gelderland van de Clash Of The Coverbands, The Clash Hitlijst Award 2010/2011 en nog veel meer kleinere poppodia door heel NL.
 
“In een volgepakt 013 Tilburg klopte het allemaal en steeg de band naar een absoluut topniveau. Zelden een band meegemaakt die met zoveel overtuiging 2200 bezoekers kon raken en van begin tot eind met zoveel passie en beleving de macht weet te behouden over de emotie van een groot publiek. BackAlive zorgde met prachtige uitvoeringen van o.a. Jeremy, Black en Alive voor een onvergetelijk optreden en mag zich met recht de No.1 Pearl Jam tribute van Nederland noemen”. (Jury commentaar de Clash)
 
Van bijna elke CD van Pearl Jam worden nummers gespeeld. Black, Alive, Betterman, Rearviewmirror, Yellow Ledbetter, Even Flow, I am Mine en Just Breathe is slechts een kleine greep uit het repertoire.
 
Bezetting BackAlive:
 
  • Pascal Velzeboer – zang
  • Jeroen Hamers – gitaar
  • Job Ottink – gitaar
  • Chris Hordijk – drums
  • Erik Vleeming – basgitaar
 
Het voorprogramma zal worden verzorgd door Tea&Sugar:
 
Mix de 70’s gitaarmuziek, de 80’s vibe en kids uit de 90’s en je hebt de basis voor Nederlands nieuwe sound. Tea&Sugar is een opkomende Rockband opgericht in Venlo, bestaande uit Rubin van Nistelrooy, Djanyl Banwarie & Andro Ackerman.
 
Tea&Sugar overdondert het publiek met een energieke en stevige gitaarsound. Ervaar tracks die het muzikale heden verbinden met een 70’s rocksound die grooved met heavy gitaarlicks en catchy refreinen. Geïnspireerd door o.a. Led Zeppelin, Lenny Kravitz, Rolling Stones and many more.
 
Begin januari 2018 dook Tea&Sugar de studio in voor hun eerste single; een catchy rocktrack met een lekkere groove. Deze jonge mannen zijn klaar voor de volgende stap; met nieuwe songs en een tomeloze energie gaan zij rockminnend Nederland verrassen!
 
Bezetting Tea&Sugar:
 
  • Rubin van Nistelrooy – Guitar / Vocals
  • Djanyl Banwarie – Guitar / Backing vocals
  • Andro Ackerman – Bass
  • Jeroen van Deur - Drums
DATUM: zaterdag 10 maart
TIJD: 22:00 uur