BluesClub XXL presenteert Sean Webster Band

zo 16 november 2014 - 15:30

Sean Webster is een inspirerende gitarist, zanger en songwriter met een grote reputatie in de Britse blues- en rockscene. Zijn band heeft leden zien komen en gaan sinds haar oprichting in 2003, maar Sean blijft doen wat hij het beste kan, schrijven en spelen van ongelooflijk mooie muziek.

Het 2004 debuutalbum 'Long Time Coming’, zet The Sean Webster Band in de publieke belangstelling voor de eerste keer, en werd beschreven door Blues Matters Magazine als 'een echt juweeltje'. Het album laat Sean’s schroeiende gitaarspel horen beïnvloed door Albert Collins, Eric Clapton, Mark Nobeler, Gary Moore en Stevie Ray Vaughan. Zijn rijke, doorleefde vocalen doen denken aan Joe Cocker ,Bryan Adams en Jonny Lang.

In 2005 speelde de band door heel Verenigd Koninkrijk, waaronder hoofdpodium optredens op Burnley, Maryport en het prestigieuze Britse R & B Festival in Colne. Organisatoren becommentarieerde zijn show met de volgende woorden: " Sean is een nieuwe legende in de maak”.

Sean's tweede cd, getiteld 'If Only’, verlegde de grenzen van de blues en prikkelde een breder publiek. Radiostations in het Verenigd Koninkrijk, Bosnië, Canada, Spanje, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten pikten deze cd op. Sindsdien heeft Sean getoerd in de VS en door heel Europa.

Na een jaar afwezigheid heeft Sean Webster het vuur weer terug om de podia te bestormen met nieuwe songs en nieuw elan. Met een nieuw album op komst en een volledige Engelse bandbezetting is Sean er helemaal klaar voor en zet hij langzaam maar zeker weer voet aan de Europeese vaste wal. Energie, dynamiek, indringende vocalen en vooral fantastisch gitaarspel zijn de ingredienten voor een geweldige Sean Webster show.

De nieuwe band line-up : op drums Phil Wilson (The Hoax ,The Davey Brothers), op gitaar Ash Wilson (The Melt) en op bas de onnavolgbare Roger Innis (Hamilton Loomis ,Joanne Shaw Taylor en The John O'Leary Band).

http://www.seanwebsterband.com/

DATUM: zondag 16 november 2014
TIJD: 15:30
ENTREE:  Voor leden BluesClub XXL 7.50 euro, voor niet leden12.50 euro. 

http://www.bluesclub-xxl.com/