Cultureel Café

do 6 november 2014 - 20:15

Afwisselend programma vol kunst, literatuur, muziek, theater en allerlei andere podiumacts. Iedere eerste donderdagavond van de maand. Gratis toegang. www.cultureelcafé.eu

Met vaste optredens van stadsdichter Laurens van der Zee, columnist Jean Gardeniers met een humoristische kijk op het actuele (Wageningse) nieuws en de trailervertoning uit het live cinema programma van het Heerenstraattheater. Het programma dat tot en met april op de eerste donderdagavond van de maand plaatsvindt, wordt aangevuld met steeds afwisselende gastoptredens en afgesloten met een bandoptreden.

De 17-jarige Maya Lizz - winnaar van de PopSport Gelderland 2014 - schrijft haar eigen Engelstalige nummers en begeleidt zichzelf daarbij op gitaar. Artiesten zoals Kacey Musgraves, the Band Perry en Taylor Swift beïnvloeden haar stijl die pop is met een vleugje country.
www.facebook.com/mayalizzmusic

Sander Oei (13 jaar) en Janthe Albers (14 jaar) traden vanuit ’t Venster al eerder op bij het Cultureel Café. Zij werden zo enthousiast ontvangen en zijn een Jeugdlintje voor hun opmerkelijke muzikale prestatie rijker, dat dit een reden is om ze ieder weer om een nieuwe bijdrage te vragen. Janthe zingt nummers van Waylon, Ilse de Lange, Niels Geusebroek en Sam Smith. Beiden begeleiden zichzelf op gitaar.

De jonge Wike Schippers schrijft eigen liedjes en begeleidt zichzelf op piano.

Stadsdichter Laurens van der Zee zorgt voor een poëtische bijdrage over o.a. rouw en herinnering en legt het publiek vragen voor uit zijn actie “Kunstraadsels van Wageningen”.
www.laurensvanderzee.nl

De avond wordt afgesloten met de ervaren Brabantse band ZOUT, bestaande uit zes veelzijdige muzikanten. Zij weten keer op keer het publiek te raken met hun Nederlandstalige repertoire over dementie, fetisj, midlifecrisis, nostalgische helden, religie, politiek, de dood en de liefde. De band bedient zich met invloeden uit rock, blues, funck, hardrock, latin, pop, ska en kleinkunst.
www.zoutonline.nl

Ken je iemand of wil je zelf optreden? Meld je aan: info@cultureelcafé.eu

Het volgende Cultureel Café is op donderdag 11 december (i.p.v. 4 december), aanvang 20:15 uur.

JE ONTMOET ELKAAR BIJ HET CULTUREEL CAFÉ.
EEN PODIUM VOOR KUNST EN CULTUUR.

DATUM: donderdag 6 november 2014
TIJD: 20:15 uur
TOEGANG: gratis