Jasper Somsen Invites… Silent Live, film: Voyage Of Time

do 24 januari 2019 - 20:30

In de serie LoburgLive & Jazz in Wageningen ontvangt contrabassist Jasper Somsen op donderdagavond 24 januari, om 20.30 uur, het filmensemble Silent Live, featuring Florian Zenker.

Silent Live is een in 2014 opgericht trio dat zich richt op het begeleiden van zwijgende films en bewegend beeld door middel van improvisatie. Ontstaan als gelegenheidsensemble, bleek de samenwerking zo vanzelf te gaan en inspirerend te verlopen, dat besloten werd als groep verder te gaan. De musici bewegen zich schijnbaar moeiteloos tussen de Jazz, Klassieke -en Wereldmuziek

De bezetting is Trompet en EWI (Bert Lochs), Sopraan -en Altsaxofoon (Frido ter Beek) en Contrabas (Jasper Somsen). Als speciale gast werken zij samen met de Duitse gitarist Florian Zenker. Bovenop het akoestische karakter van dit trio wordt een arsenaal aan electronica en effecten gebruikt waardoor twee ‘klankwerelden’ ontstaan die afwisselend en ook tegelijkertijd zorgen voor het ondersteunen, versterken en aanvullen van het beeld.

Frido ter Beek en Jasper Somsen traden zowel in het binnen- als buitenland op met o.m. Filmorkest The Sprockets (Concertgebouw en diverse grote filmfestivals in Nederland, Duitsland, Finland en Italië), waarmee zij aan meerdere internationale DVD-producties meewerkten. Bert Lochs verzorgde met verschillende bezettingen een aantal van de inmiddels befaamde cinema-concerten in filmmuseum EYE, Amsterdam. Florian Zenker is naast een veel gevraagd gitarist gespecialiseerd in het componeren bij films. 

De film Voyage Of Time (2016) is het levenswerk van regisseur Terrence Malick. De film vertoont het ontstaan en het vergaan van het heelal op macro- en microniveau in al zijn facetten. Spectaculaire natuurverschijnselen en schoonheid worden afgewisseld met de rauwe werkelijkheid van het menselijke bestaan. 

De filmvoorstelling begint om 20.30u en is rond 22.00u afgelopen (zonder pauze). Entree is gratis; donatie bij de uitgang is welkom. 
Info: www.loburg.com | www.jazzinwageningen.nl 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=UXtg3fzcYAs&t=2s


DATUM: donderdag 24 januari, 2019
TIJD: 20:30 uur
ENTREE: gratis