Jasper Somsen Invites… The Survival Of The Jaspers

do 28 maart 2019 - 20:30

In de serie LoburgLive & Jazz in Wageningen ontvangt contrabassist Jasper Somsen op donderdagavond 28 maart, om 20.30 uur, saxofonist Jasper Blom en drummer Jasper van Hulten op het jazzpodium van Café Loburg.

Jasper Blom geldt als een van de meest wendbare instrumentalisten uit de Nederlandse jazzscene. Blom won twee keer de European Jazz Competition, voltooide zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium cum laude en vertrok naar New York om zich daar verder te ontwikkelen. Jasper Blom heeft zich ontwikkeld tot een veelgevraagd sideman in de pop, jazz en geïmproviseerde muziek en heeft in vele formaties gespeeld o.a. met Randy Crawford en George Duke, Michiel Borstlap en Trijntje Oosterhuis, Chet Baker, Lee Konitz en Nat Adderley. Als bandleider werkte hij o.a. met Benjamin Herman, Michael Moore, Joris Roelofs en zijn langdurige samenwerking met Jesse van Ruller, Frans van der Hoeven en Martijn Vink in zijn Jasper Blom Quartet.

Als sideman is Jasper van Hulten al vele jaren een van de meeste geliefde drummers binnen de Nederlandse jazzscene. Zijn feilloze spel, enorme finesse en zijn lenige grooves maakt hem geschikt voor nagenoeg iedere bezetting. Hij toert al jaren over de wereld met zanger Wouter Hamel en trompettist Eric Vloeimans’ Gatecrash. Met het Wolfert Brederode Trio bracht het album ‘Black Ice’ op voor het wereldberoemde jazzlabel ECM. Met deze bands won hij o.a. een platina plaat, een Edison en een Gouden Notenkraker. Samen met Jasper Somsen maakt hij al meerdere jaren deel uit van de band van de Portugese zangeres Maria Mendes en werkten zij samen met Amerikaanse pianiste Lynne Arriale en de Franse pianist Jean-Michel Pilc.

Het concert begint om 20.30u en is rond 22.30u afgelopen. Entree is gratis; donatie bij de uitgang is welkom. Info: www.loburg.com | www.jazzinwageningen.nl

DATUM: donderdag 28 maart, 2019
TIJD: 20:30 uur
ENTREE: gratis