Jasper Somsen invites ... Rob van Bavel en Martijn van Iterson

zo 7 december 2014 - 15:30

Vanaf januari 2014 zal contrabassist & componist Jasper Somsen iedere maand zijn muziek ten gehore brengen op het podium van Café Loburg, in de serie Loburg Live. Op zijn uitnodiging brengt hij de beste Nederlandse jazzmusici samen in steeds weer verrassende samenstellingen. Op zondag 7 december zijn de speciale gasten één van Nederlands beste pianisten Rob van Bavel en de Bird Award winnaar, gitarist Martijn van Iterson.

Rob van Bavel
Studeerde in 1987 cum laude af aan het Rotterdams Conservatorium. Hij won de tweede prijs tijdens de beroemde "Thelonious Monk Jazzpiano Competition" (Washington D.C.) , solisten prijzen Duitsland en België, de Wessel Ilcken Prijs (voorloper van de Boy Edgar Prijs) en een Edison voor zijn CD "Rob van Bavel trio". Meest recente CD’s zijn het Rob van Bavel Trio/Octet and The Ghost, the King and I. Hij trad op in Europa, Canada, USA, Japan, Vietnam, Indonesië, Zuid-Korea en Siberië, met o.a. Woody Shaw, Randy Brecker, Johnny Griffin, Gary Willis. Daarnaast is hij docent aan in Rotterdam (Codarts) en het Conservatorium van Amsterdam. 


Martijn van Iterson
Won de Bird Award 2004 tijdens het North Sea Jazz Festival en geldt momenteel als één van de beste jazzgitaristen van Nederland. Niemand minder dan de nestor van de Nederlandse jazzgitaar Wim Overgaauw was zijn leermeester. Martijn van Iterson speelt onder andere in het Ilja Reijngoud kwartet, het Ruud Jacobs kwintet en het Sjoerd Dijkhuizen kwartet en is daarnaast een veelgevraagd gastsolist Martijn speelt in zijn kwartet met Karel Boehlee op piano, Frans van Geest op contrabas en Martijn Vink op drums. In juni 2004 is de cd “The whole bunch” van dit kwartet uitgekomen op het Wageningse label Munich Records.

DATUM: zondag 7 december 2014
TIJD: 15:30 uur
TOEGANG: gratis 

http://www.jaspersomsen.com/


Jazz in WageningenSamen met  de Stichting Jazz in Wageningen wil LoburgLive de beste Nederlandse en internationale hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek in Wageningen laten klinken. 
Op de site van de Stichting Jazz in Wageningen vindt u nog veel meer interessante Jazz optredens in Wageningen