Jasper Somsen Invites ... Anton Goudsmit & Mete Erker

do 8 september 2016 - 20:30

Jasper Somsen Invites

In 2016 organiseren Jazz In Wageningen en LoburgLive wederom een serie concerten op donderdagavond. Onze eigen Jasper Somsen nodigt op 7 donderdagavonden de beste jazz-musici uit Nederland uit om op het podium een muzikale uitdaging aan te gaan. Van 20.30-22.00u. Entree is gratis dus mooier kan het bijna niet. 

Jasper Somsen

Jasper is behalve programmeur van Jazz in Wageningen vooral contrabassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek contrabas aan de conservatoria in Utrecht en Amsterdam. Hij speelde al met veel beroemde musici zoals Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman.
Met zijn eigen Jasper Somsen Group bracht hij twee prachtige albums uit en hij werkte mee aan meer dan 20 albums in zowel jazz, klassieke als filmmuziek. Hij stond inmiddels op vele internationale podia en festivals.

Anton Goudsmit

Wie kent hem niet? Een musicus zo eigenzinnig en gepassioneerd als Anton Goudsmit is zeldzaam. Hij werd bekend mede door het succes van het Eric Vloeimans Quartet (jaren ’90) en groeide al snel door tot één van de iconen van de Nederlandse jazz. Met de Ploctones was hij al eerder te horen in de serie van Jazz in Wageningen. In 2009 won hij de grootste Nederlandse jazzprijs: De Boy Edgar.  

Mete Erker 

Mete Erker is een van de meest originele saxofonisten van Nederland. Hij staat bekend om zijn eigen warme geluid en sterke drive. Zijn expressieve spel wordt gekenmerkt door een combinatie van rauwe energie en lyriek, geinspireerd door de grote jazztenoren van de jaren 60.
Mete Erker speelde met internationale grootheden als Peter Erskine, David Liebman, Dudu Ndiaye Rose en Winston Mankunku, en draait hij al jaren mee in de top van de nederlandse scene: Benjamin Herman, Jesse van Ruller, Eric Vloeimans, New Cool Collective, Zuco 103 en Beef.
Daarnaast is hij mede drijvende kracht achter Estafest!, Artvark Saxophone Quartet en leidt hij het Mete Erker Trio.  

www.mete.nl

DATUM: donderdag 8 september 2016
TIJD: 20:30
TOEGANG: gratis

http://www.jaspersomsen.com/ 

Jazz in WageningenSamen met de Stichting Jazz in Wageningen wil LoburgLive de beste Nederlandse en internationale hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek in Wageningen laten klinken. Op de site van de Stichting Jazz in Wageningen vindt u nog veel meer interessante Jazz optredens in Wageningen