Jasper Somsen Invites ...Bert van den Brink

do 21 mei 2015 - 20:30

Ook in 2015 zal contrabassist & componist Jasper Somsen iedere maand zijn muziek ten gehore brengen op het podium van Café Loburg. Op zijn uitnodiging brengt hij de beste Nederlandse jazzmusici samen in steeds weer verrassende samenstellingen.
Deze reeks is mogelijk gemaakt door Café Loburg en stichting Jazz in Wageningen.

Bert van den Brink werd geboren op 24 juli 1958. De eerste pianoles kreeg hij toen hij vijf jaar oud was. In 1976 begon Bert met zijn opleiding tot klassiek pianist aan het Utrechts Conservatorium. Herman Uhlhorn was zijn docent. In 1982 studeerde hij cum laude af. Nog in datzelfde jaar werd Bert docent piano lichte muziek aan het Utrechts Conservatorium. 

Hij improviseerde al van jongs af aan op piano en orgel en is op dat gebied autodidact. In de eerste periode na de studie heeft Bert regelmatig klassieke concerten gegeven, later kwam het accent meer bij de geïmproviseerde muziek te liggen.

In 2007 kreeg Bert van den Brink de VPRO/Boy Edgar Prijs. Bert is veelvuldig te beluisteren als pianist, organist en accordeonistt live, via het internet of via een groot aantal cd's. Uniek is de cd "BLOWING" (2013). Bert van den Brink speelt jazz & pop op het kerkorgel. 

DATUM: donderdag 21 mei 2015
TIJD: 20:30
TOEGANG: gratis

http://www.jaspersomsen.com/

 

Jazz in WageningenSamen met  de Stichting Jazz in Wageningen wil LoburgLive de beste Nederlandse en internationale hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek in Wageningen laten klinken. Op de site van de Stichting Jazz in Wageningen vindt u nog veel meer interessante Jazz optredens in Wageningen