Jasper Somsen Invites ... Bob Sheppard & Karel Boehlee

do 17 november 2016 - 20:30

Jasper Somsen Invites

In 2016 organiseren Jazz In Wageningen en LoburgLive wederom een serie concerten op donderdagavond. Onze eigen Jasper Somsen nodigt op 7 donderdagavonden de beste jazz-musici uit Nederland uit om op het podium een muzikale uitdaging aan te gaan. Van 20.30-22.00u. Entree is gratis dus mooier kan het bijna niet. 

Bob Sheppard

Als gevolg van zijn uitermate uiteenlopende carrière heeft multi-houtblazer Bob Sheppard zich ontwikkeld tot een topmusicus die als een van de eersten gevraagd wordt in de wereld van de jazz, pop en voor studiowerk. Hij laat als geen ander de instrumenten uit zijn verzameling saxofoons, fluiten of klarinetten klinken.

Sheppard wordt gezien als een ster en jazzcritici prijzen hem al jaren de hemel in, zowel als bandlid als als leider. Maar deze lof is echter het gevolg van zijn jarenlange harde werken en toewijding aan zijn vak. Je hoort dit ook terug op zijn laatste album ‘Close Your Eyes’, Sheppards eerste CD op het BFM jazzlabel.
Gedurende meer dan tien jaar is Sheppard steeds van vaste waarde geweest in de Billy Childs Ensembles en het Peter Erskine trio. Tegelijkertijd toerde hij met Steely Dan en Boz Scaggs en deelde hij zijn verschillende talenten met musici van deze tijd zoals James Taylor, Natalie Cole, Queen Latifah en ook de legendarische Joni Mitchell op haar 4 CD box en op het album ‘Shine’, de CD waarmee ze in 2007 een Grammy won. Sheppard speelde eveneens op een live-video met Mitchell en Herbie Hancock.

Tot andere belangrijke samenwerkingen behoren de acht jaren met Freddie Hubbard, de tournee’s met Chick Corea’s ensemble Origin, met Mike Stern, Randy Brecker, Horace Silver, Lyle Mays, Nat Adderly en Toshiko Akiyoshi/Tabackin Big Band. Enkele van de belangrijkste bijdragen aan opnamen zijn die met Scott Henderson, John Beasley, Mark Isham, Otmaro Ruiz, Bill Cunliffe, zanger Kurt Elling, Marilyn Scott, Michael Franks en Diana Reeves en daarbij ook nog popgrootheden als Steely Dan, Ricky Lee Jones, Rod Stewart, Randy Newman en Stevie Wonder.

Jasper Somsen

Jasper is behalve programmeur van Jazz in Wageningen vooral contrabassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek contrabas aan de conservatoria in Utrecht en Amsterdam. Hij speelde al met veel beroemde musici zoals Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman.
Met zijn eigen Jasper Somsen Group bracht hij twee prachtige albums uit en hij werkte mee aan meer dan 20 albums in zowel jazz, klassieke als filmmuziek. Hij stond inmiddels op vele internationale podia en festivals.

Karel Boehlee

Al op jonge leeftijd begon Karel Boehlee zijn carrière in de Nederlandse jazzwereld. Zijn eerste albums met het Toon Roos Kwartet en Batida waren direct een succes in Nederland en in Japan. Met zijn Europese Jazz Trio toerde hij vanaf 1989 met regelmaat door Japan. In die tijd werd Boehlee’s naam steeds bekender in de internationale jazzscene en werd hij de vaste Europese pianist van Toots Thielemans, Philip Catherine en Gino Vanelli.
Hij trad op en nam CD’s op met o.a. Wynton Marsalis, Peter Erskine, Woody Shaw, Roberta Gambarini en de Nederlandse jazzgrootheden Trijntje Oosterhuis, Benjamin Herman, Toon Roos, Ferdinand Povel en Jesse van Ruller. Karel Boehlee is als docent verbonden aan het conservatorium van Amsterdam.

DATUM: donderdag 17 november 2016
TIJD: 20:30
TOEGANG: gratis

http://www.jaspersomsen.com/ 

Jazz in WageningenSamen met de Stichting Jazz in Wageningen wil LoburgLive de beste Nederlandse en internationale hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek in Wageningen laten klinken. Op de site van de Stichting Jazz in Wageningen vindt u nog veel meer interessante Jazz optredens in Wageningen