Jasper Somsen invites ... Hermine Deurloo & Chistian Pabst

do 21 september 2017 - 20:30

Jasper Somsen Invites

In 2017 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt onze eigen Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegang is helemaal gratis en u denkt misschien "waar doen ze het toch van bij Jazz in Wageningen?". Nou wij doen het van de gulle bijdragen van sponsors, vrienden en vrijwilligers. En op deze avonden kunt u uw vrijwillige (!) bijdrage kwijt in een champagnekoeler op een pootje die ergens bij de uitgang staat.

Jasper Somsen

Jasper Somsen (1973) is behalve programmeur van Jazz in Wageningen vooral contrabassist en componist. Tijdens zijn veelzijdige carrière speelde hij met vele beroemde musici uit (inter)nationale jazzscene w.o.:  Enrico PieranunziJoey CalderazzoJeff BallardJohn BeasleyJean-Michel PilcBob SheppardJustin FaulknerAndré CeccarelliGabriele MirabassiBert JorisBert van den BrinkRamón ValleToon RoosKarel BoehleeJohn Engels, Yuri HoningCor Bakker en Eric Vloeimans. In maart verschijnt zijn eerste internationale debut album als bandleider en componist “A New Episode In Life – Part I” (Challenge Records).

Hermine Deurloo

Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes: inmiddels trad ze op met artiesten uiteenlopend van Trijntje Oosterhuis en Mike Boddé tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw, het Willem Breuker Kollektief en de Marinierskapel. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. Haar laatste CD maakte ze met jazzstrijkkwartet Zapp4, een originele combinatie, en onlangs speelde ze met Mike Boddé in Podium Witteman en was ze te gast bij Pauw. Zelfs als u haar naam nog niet kent, kent u haar geluid. Deurloo geeft in reclames een bekende rookworst net dat beetje extra pit.
www.herminedeurloo.com

Christian Pabst 

Christian Pabst (1984) is pianist en componist. Hij is afgestudeerd European Jazz Master en studeerde piano en filmmuziek aan de conservatoria van Amsterdam, Parijs en Kopenhagen. Hij gaf concerten in India, Zuid Afrika, Portugal, Spanje, Turkije, Polen, Noorwegen, Denemarken, Estland, Letland, Litouwen, Tsjechië, Slowakije, Italië, Het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Monaco, Luxemburg, België, Nederland en Duitsland.

Zijn belangrijkste project is zijn met prijzen overladen trio. Het debuutalbum van de groep, ‘Days of Infinity’ (met Gerard Presencer), werd door de internationale pers met lof overladen. Het grootste Britse jazzblad Jazzwise gaf het vier sterren en vergeleek het met EST. 2014 kwam de nieuwe CD “Song of Opposites” uit – waarop niet alleen het trio maar ook een internationaal topensemble bestaande uit drie strijkers, drie blazers en een vocalist te horen is.

Doordat Christian deelneemt aan veel verschillende projecten (van solo concerten tot de moderne jazz van het in Kopenhagen gevestigde Lubos Soukup Quartet) heeft hij een reputatie opgebouwd van een veelzijdig, vrijdenkend pianist die meer gedreven wordt door muzikale intensiteit en authenticiteit dan door genre. Zijn nieuwste project is ‘Pitch Plot 4’ - het Europese kwartet van fluitist Jeroen Pek met o.a. bassist James Cammack uit New York, wereldwijd bekend van zijn dertig jaren met het legendarische Ahmad Jamal Trio.
www.christianpabst.com

 


DATUM: Donderdag 21 september 2017
TIJD: 20:30
ENTREE: gratis

http://www.jaspersomsen.com/ 

Jazz in WageningenSamen met de Stichting Jazz in Wageningen wil LoburgLive de beste Nederlandse en internationale hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek in Wageningen laten klinken. Op de site van de Stichting Jazz in Wageningen vindt u nog veel meer interessante Jazz optredens in Wageningen