Jasper Somsen Invites ... Humphrey Campbell (zang) & Karel Boehlee (piano)

do 19 februari 2015 - 20:30

Ook in 2015 zal contrabassist & componist Jasper Somsen iedere maand zijn muziek ten gehore brengen op het podium van Café Loburg. Op zijn uitnodiging brengt hij de beste Nederlandse jazzmusici samen in steeds weer verrassende samenstellingen.
Deze reeks is mogelijk gemaakt door Café Loburg en stichting Jazz in Wageningen.

Humphrey Campbell

Humphrey Campbell werd geboren op 26 februari 1958, op Moengo in het district Marowijne in Suriname. Op 15-jarige leeftijd ontving hij een beurs om naar Nederland af te reizen. Na zijn terug keer in zijn geboorte land Suriname kreeg hij zijn eerste platencontract toegezonden en het aanbod als vaste zanger bij Oscar Harris & the Twinkle Stars. Met dat poporkest toerde hij door Europa en Zuid-Amerika. Vanaf 1975 kwamen zijn eerste singles uit als solo artiest. In 1982 studeerde hij cum laude af aan het Hilversums Conservatorium en werd gelijk aangesteld als hoofdvakdocent.
Hij werkte samen met alle professionele (jazz)orkesten in Nederland, Duitsland en België en met o.a. Karin Bloemen, Ruth Jacott, Rob de Nijs, Toon Roos Quartet, Paul de Leeuw en Lionel Richie. 

Karel Boehlee
Vanaf zijn jongste jaren was Boehlee een revelatie in de Nederlandse jazz scene. Vanuit zijn geboorte plaats Leiden begon hij vanaf zijn 16-de te spelen met diverse bands en jazz artiesten, zoals het Toon Roos kwartet, en Batida.
Zijn eerste platen werden direct een succes met name in Japan. Sinds 1989 werd hij met zijn European Jazz Trio uitgenodigd voor meerdere tournees in Japan. 
In de loop der jaren heeft Boehlee zich ontpopt tot een van de grootste pianisten in Nederland, wat resulteerde in optredens met internationale jazz musici.
Zo speelt hij al meer dan twintig jaar als pianist met o.a. Toots Thielemans en Philip Catherine. Daarnaast is hij ook veel gevraagd als musicus bij pop artiesten als Gino Vanelli.
Verder heeft Boehlee de afgelopen jaren gespeeld met Toon Roos, Martijn van Iterson, Ferdinand Povel, Jesse van Ruller, Woody Shaw, Trijntje Oosterhuis, Roberta Gambarini, Wynton Marsalis, Gino Vannelli, Ben Herman, Fay Claassen en Peter Erskine, met de meeste van hen heeft hij ook opnames gemaakt. 
Naast zijn carrière als pianist is Karel Boehlee tevens hoofdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam.

DATUM: donderdag 19 februari 2015
TIJD: 20:30
TOEGANG: gratis

http://www.jaspersomsen.com/

 
Jazz in WageningenSamen met  de Stichting Jazz in Wageningen wil LoburgLive de beste Nederlandse en internationale hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek in Wageningen laten klinken. Op de site van de Stichting Jazz in Wageningen vindt u nog veel meer interessante Jazz optredens in Wageningen