Jasper Somsen Invites ... Jeroen van Vliet en Jasper Le Clercq

do 20 oktober 2016 - 20:30

Jasper Somsen Invites

In 2016 organiseren Jazz In Wageningen en LoburgLive wederom een serie concerten op donderdagavond. Onze eigen Jasper Somsen nodigt op 7 donderdagavonden de beste jazz-musici uit Nederland uit om op het podium een muzikale uitdaging aan te gaan. Van 20.30-22.00u. Entree is gratis dus mooier kan het bijna niet. 

Jasper Somsen

Jasper is behalve programmeur van Jazz in Wageningen vooral contrabassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek contrabas aan de conservatoria in Utrecht en Amsterdam. Hij speelde al met veel beroemde musici zoals Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman.
Met zijn eigen Jasper Somsen Group bracht hij twee prachtige albums uit en hij werkte mee aan meer dan 20 albums in zowel jazz, klassieke als filmmuziek. Hij stond inmiddels op vele internationale podia en festivals.

Jeroen van Vliet 

Pianist Jeroen van Vliet won al vroeg 2 eerste- en 2 solistenprijzen, hij werkt nu in de groepen van Eric Vloeimans, Simin Tander, en met de band Estafest! waarin Anton Goudsmit, Oene van Geel en Mete Erker. Hij bracht tot dusver 10 cd's uit, waaronder begin 2014 een solo-album en een trio-album. Hij is te horen op nog zo'n 50 andere cd-produkties. De laatste jaren tourt hij veel in het buitenland. o.a. met Eric Vloeimans' Gatecrash. In 2014 won hij de Boy Edgar Prijs. Jeroen van Vliet is docent aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem.

Jasper Le Clercq 

Violist Jasper Le Clercq is een musicus met een zeer afwisselend bestaan. Zijn muzikaliteit en instrument bied hem de mogelijkheid om zich haast tegelijkertijd in zeer uiteenlopende muzikale werelden te begeven. Met het cross-over strijkkwartet Zapp4 speelt en toert hij de hele wereld over. Zijn Jasper le Clercq Quartet staat garant voor veelkleurige, theatrale en verhalende muziek. In New Niks gaan rock muziek en vrij improvisaties naadloos in elkaar over. Met muziektheatergezelschap Ausdauer onderzoekt hij Stravinsky en Olivier Messian en met dichteres Tjitske Jansen regelmatig op festivals en literaire bijeenkomsten. Daarnaast is hij docent aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem.

http://www.jeroenvanvliet.com/
http://www.jasperleclercq.nl/is.html

DATUM: donderdag 20 oktober 2016
TIJD: 20:30
TOEGANG: gratis

http://www.jaspersomsen.com/ 

Jazz in WageningenSamen met de Stichting Jazz in Wageningen wil LoburgLive de beste Nederlandse en internationale hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek in Wageningen laten klinken. Op de site van de Stichting Jazz in Wageningen vindt u nog veel meer interessante Jazz optredens in Wageningen