Jasper Somsen invites ... Karel Boehlee & Angelo Verploegen

do 21 april 2016 - 20:30

Alweer voor het derde seizoen nodigt Jasper Somsen zijn muzikale vrienden uit. 

Karel Boehlee’s eerste albums met o.a. het Toon Roos Quartet en Batida waren een groot succes in Nederland en Japan. Vanaf die tijd groeide zijn internationale naam als pianist in de bands van Toots Thielemans, Philip Catherine en Gino Vanelli. Hij trad op met o.a. Wynton Marsalis, Peter Erskine, Woody Shaw, Roberta Gambarini, Trijntje Oosterhuis, Benjamin Herman en Jesse van Ruller.

Angelo Verploegen’s staat van dienst is duizelingwekkend, in zowel de jazz, pop als klassieke muziekwereld. Hij werkte samen met de grootste namen, zoals Larry Goldings, Idris Muhammed, Bob Brookmeyer, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Louis Andriessen,  Gino Vanelli, Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en Frank Boeijen. Meest bekend staat hij als co-leader/producer van het vermaarde The Houdini’s Sextet. 

Jasper Somsen trad recentelijk op met o.a. Enrico Pieranunzi, Joey Calderazzo, Bob Sheppard, Jeff Ballard, Justin Faulkner, André Ceccarelli en Maria Mendes. Dit jaar treedt hij maar liefst twee keer op tijdens het North Sea Jazz Festival. In september gaat hij met de Dutch Jazz Expedition naar Zuid Afrika. 

DATUM: donderdag 21 april 2016
TIJD: 20:30
TOEGANG: gratis

http://www.jaspersomsen.com/

 
Jazz in WageningenSamen met de Stichting Jazz in Wageningen wil LoburgLive de beste Nederlandse en internationale hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek in Wageningen laten klinken. Op de site van de Stichting Jazz in Wageningen vindt u nog veel meer interessante Jazz optredens in Wageningen