Jasper Somsen Invites ... Maarten Hogenhuis & Folkert Oosterbeek

do 16 februari 2017 - 20:30

Jasper Somsen Invites

In 2017 organiseren Jazz In Wageningen en LoburgLive wederom een serie concerten op donderdagavond. Jasper Somsen nodigt op 7 donderdagavonden de beste jazzmusici uit Nederland uit om op het podium een muzikale uitdaging aan te gaan. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegang is helemaal gratis en u denkt misschien "waar doen ze het toch van bij Jazz in Wageningen?". Nou wij doen het van de gulle bijdragen van sponsors, vrienden en vrijwilligers. En op deze avonden kunt u uw vrijwillige (!) bijdrage kwijt in een champagnekoeler op een pootje die ergens bij de uitgang staat.

Jasper Somsen

Jasper Somsen (1973) is behalve programmeur van Jazz in Wageningen vooral contrabassist en componist. Tijdens zijn veelzijdige carrière speelde hij met vele beroemde musici uit (inter)nationale jazzscene w.o.:  Enrico Pieranunzi, Joey Calderazzo, Jeff Ballard, John Beasley, Jean-Michel Pilc, Bob Sheppard, Justin Faulkner, André Ceccarelli, Gabriele Mirabassi, Bert Joris, Bert van den Brink, Ramón Valle, Toon Roos, Karel Boehlee, John Engels, Yuri Honing, Cor Bakker en Eric Vloeimans. In maart verschijnt zijn eerste internationale debut album als bandleider en componist “A New Episode In Life – Part I” (Challenge Records).

Maarten Hogenhuis

Maarten Hogenhuis (Leeuwarden, 1986) is saxofonist en bandleider. Hij is onder meer lid van de powerjazzformatie BRUUT!, The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble (o.l.v. Reinier Baas), Krupa & The Genes en leidt daarnaast zijn eigen trio. In 2013 won hij met zijn trio de Keep an Eye International Jazz Award in de categorieën Beste Band en Beste Solist. Het jaar daarvoor stond hij met zijn kwartet in de finale van de Dutch Jazz Competition, waar hij de prijs voor Beste Solist in ontvangst mocht nemen. Hij genoot zijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2014 cum laude zijn masterdiploma behaalde.
Afgelopen jaar won Maarten als tweede altsaxofonist de Laren Jazz Award.

Folkert Oosterbeek

Folkert Oosterbeek (1983) rondde in 2009 met succes zijn Jazz-piano Master af. Hij studeerde op het Conservatorium van Amsterdam en de Manhattan School of Music (2008). Hij speelde en werkte sindsdien met verschillende artiesten, onder andere Perquisite, Pete Philly, maar ook het Metropole Orkest, Amsterdam Sinfonietta, Michael Moore en Jasper Blom. Nu speelt Folkert in powerjazz formatie BRUUT!. Dit jaar is hun vierde album uitgekomen, genaamd ‘Superjazz’. Folkert is de organist van de high energy cross-over band Mechanical Duck feat. Jasper Blom en is speelt piano bij de band Kogging, waarmee hij twee cd’s opnam. Sinds 2009 is Folkert Piano docent op het Conservatorium van Amsterdam.

DATUM: donderdag 16 februari 2017
TIJD: 20:30
TOEGANG: gratis

http://www.jaspersomsen.com/ 

Jazz in WageningenSamen met de Stichting Jazz in Wageningen wil LoburgLive de beste Nederlandse en internationale hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek in Wageningen laten klinken. Op de site van de Stichting Jazz in Wageningen vindt u nog veel meer interessante Jazz optredens in Wageningen