Jasper Somsen Invites ... Maria Mendes (zang) & Karel Boehlee (piano/toetsen)

do 19 november 2015 - 20:30

Jasper Somsen Invites ... Maria Mendes (zang) & Karel Boehlee (piano/toetsen)

 

De Portugese zangeres Maria Mendez, bekroond met belangrijke internationale jazz vocale prijzen is opmerkelijk voor haar kristalheldere stem, creatieve en spannende frasering en een uitstekende vocale virtuositeit.

In 2013 werd de Portugese jazz-zangeres uitgenodigd voor een concert in de beroemde Blue Note Jazz Club in New York City. Dit maakt Maria Mendes de eerste Portugese zangeres ooit op zo'n karakteristieke jazz venue als Blue Note Jazz Club.

Maria komt uit een dynastie van Portugese muzikanten en is opgeleid als Jazz vocalist in Porto, Brussel en Rotterdam. Haar cultureel rijke achtergrond heeft haar de rijkdom van de klassieke muziek, zachte groeven van de Bossa Nova en de Amerikaanse jazz klassiekers van de vroege jaren '50. Maria is geboren in Porto (Portugal) en sinds 2007 woonachtig in Rotterdam.Tijdens haar masterproef in de Rotterdamse Codarts universiteit waar Maria haar passie ontdekte voor Jazz en haar verbinding met de Bossa Nova. Deze studie gafhaar de perfecte omstandigheden voor het verwezenlijken van haar unieke stijl. De internationale pers omschrijft het geluid van Maria Mendes's debuut album als een "Exotic jazz met een Portugese nostalgie".

Haar debuut album "Along the Road" is wereldwijd uitgebracht in mei 2012 door het New Yorkse jazz label, Dot Time Records. Met de internationale introductie tour van "Along the Road" heeft Maria, in elk land waar ze optrad ,een loyaal volgende publiek bereikt.

Karel Boehlee, pianist en componist.

Vanaf zijn jongste jaren was Boehlee een revelatie in de Nederlandse jazz scene. Vanuit zijn geboorte plaats Leiden begon hij vanaf zijn 16-de te spelen met diverse bands en jazz artiesten, zoals het Toon Roos kwartet, en Batida. Zijn eerste platen werden direct een succes met name in Japan. Sinds 1989 werd hij met zijn European Jazz Trio uitgenodigd voor meerdere tournees in Japan. 

In de loop der jaren heeft Boehlee zich ontpopt tot een van de grootste pianisten in Nederland, wat resulteerde in optredens met internationale jazz musici. Zo speelt hij al meer dan twintig jaar als pianist met o.a. Toots Thielemans en Philip Catherine. Daarnaast is hij ook veel gevraagd als musicus bij pop artiesten als Gino Vanelli.

Verder heeft Boehlee de afgelopen jaren gespeeld met Toon Roos, Martijn van Iterson, Ferdinand Povel, Jesse van Ruller, Woody Shaw, Trijntje Oosterhuis, Roberta Gambarini, Wynton Marsalis, Gino Vannelli, Ben Herman, Fay Claassen en Peter Erskine, met de meeste van hen heeft hij ook opnames gemaakt. 

Naast zijn carrière als pianist is Karel Boehlee tevens hoofdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam.

 

DATUM: donderdag 19 november 2015
TIJD: 20:30
TOEGANG: gratis

http://www.jaspersomsen.com/

 
Jazz in WageningenSamen met de Stichting Jazz in Wageningen wil LoburgLive de beste Nederlandse en internationale hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek in Wageningen laten klinken. Op de site van de Stichting Jazz in Wageningen vindt u nog veel meer interessante Jazz optredens in Wageningen