Jasper Somsen Invites ... Morris Kliphuis (hoorn) & Christian Pabst (piano/toetsten)

do 15 oktober 2015 - 20:30

Jasper Somsen Invites ... Morris Kliphuis (hoorn) & Christian Pabst (piano/toetsten)


Morris Kliphuis (1986) is improviserend hoornist, componist en arrangeur. Met zijn energieke, uitgesproken melodische spel is hij een veelgevraagde muzikant in Nederland en internationaal. Aangezien zijn instrument in jazz- en popmuziek bijna geen traditie kent, heeft hij over de jaren een eigen stijl en vocabulaire ontwikkeld, waarin de warme, melancholische klank van de hoorn centraal staat. Hij is in staat het instrument te laten brullen, fluisteren en funken.

Morris begon klassiek hoorn te spelen op zijn achtste, maar kon het nooit laten om te improviseren. Na een jaar compositie te hebben gestudeerd in Den Haag volgde hij een opleiding jazzhoorn aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook studeerde hij een semester lang aan Purchase College, New York, bij hoornist John Clark. Morris won het Prinses Christina Jazz Concours in 2006, en ontving de Keep an Eye Jazz Award 2009 voor beste solist.

Samen met Timon Koomen (gitaar) en Remco Menting (drums) vormt hij Kapok, een veelgeprezen trio dat energieke muziek maakt die tegelijkertijd overal en nergens op lijkt, en die het tapijt steeds weer onder de voeten van de luisteraar vandaan trekt. Kapok heeft twee albums uitgebracht, Flatlands (2012) en Kapok (2014), en won de Dutch Jazz Competition in 2012, de European Jazz Competition in 2013 en de Edison Jazz Publieksprijs in 2014.

Geregeld werkt Morris mee aan projecten in de jazz- en popwereld. Zo was hij van 2008 tot 2012 intensief betrokken bij het succesvolle Kyteman Orchestra. Op dit moment maakt hij naast Kapok deel uit van het New Rotterdam Jazz Orchestra, folkpopgroep Orlando en het Berlijnse collectief stargaze.

http://morriskliphuis.nl/

Pianist en componist Christian Pabst wordt door de pers een 'extraordinary lyrical musician' genoemd. Hij heeft in vele landen concerten gegeven, binnen en buiten Europa,

Christian Pabst doceert momenteel piano in het nieuwe 'European Jazz Master's  Program' aan het concervatorium van Amsterdam, de 'Conservatoire national supérieur de musique et danse' in Parijs en aan het Rytmisk Musikkonservatorium in Kopenhagen.

In mei 2009 heeft het Christian Pabst Trio  de 1e prijs in de Amersfoort Jazz Talent Award gewonen en werd geselecteerd voor de NORMA CD Productiefonds.
Met dit budget, heeft het trio eindelijk hun debuut opgenomen. In februari 2010 heeft de groep 10 originele composities opgenomen bij de Fattoria Studios te Osnabrück.

Van 2008-2011 was Christian de pianist van de BuJazzO's (National Duitse Youth Jazz Orchestra). Hij werkte met dirigenten en kunstenaars Ed Partyka, Jiggs Wigham, Steffen Schorn, Niels Klein, Julia Hulsman, Mike Herting, de Indiase percussie-virtuozen Mr. Mani, Ramamani, Karthik Mani en Ramesh Shotam.

Een muzikaal hoogtepunt was het project met de BJO (Duitse Youth Symphony Orchestra). Ze toerde door Duitsland met internationaal gerenommeerde dirigent Dennis Russel-Davies, waaronder een bejuberld optreden in het Konzerthaus Berlin. De orkesten speelde ook een tournee door Zuid-Afrika als onderdeel van de culturele pre-programma van het World Soccer Championship, waaronder optredens in Kaapstad, Johannesburg, Port Elisabeth, Pretoria en Bloemfontein.

In 2010 werd Christian gekozen door een gerenommeerde jury, oa Harold Mabern Jr. en Eric Alexander, voor de 'generaties' -Band 2010 op internationale Masterclass in Frauenfeld, Zwitserland. Dit ensemble nam een cd op genaamd "Tease My Shoes" voor TBC Montreux Jazz Label met de Australische trombone-speler Adrian Mears en ging op een cd-release tour door Zwitserland in de zomer van 2011.

DATUM: donderdag 15 oktober 2015
TIJD: 20:30
TOEGANG: gratis

http://www.jaspersomsen.com/

 
Jazz in WageningenSamen met de Stichting Jazz in Wageningen wil LoburgLive de beste Nederlandse en internationale hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek in Wageningen laten klinken. Op de site van de Stichting Jazz in Wageningen vindt u nog veel meer interessante Jazz optredens in Wageningen.