Jasper Somsen Invites ... Oene van Geel (viool) en Rembrandt Frerichs (piano)

do 17 september 2015 - 20:30

 Jasper Somsen Invites ... Oene van Geel (viool) en Rembrandt Frerichs (piano)

Altviolist / componist Oene van Geel (1973) is een muzikale avonturier. Beïnvloed door jazz, Indiase muziek, kamermuziek en vrije improvisatie, zet hij zijn virtuoze improvisatievaardigheden en zijn compositietalent in voor een breed scala aan muzikale activiteiten.
Hij tourde in Europa, India, Japan, de Verenigde Staten en Canada.Als speler is hij momenteel actief met: Zapp4, Estafest, The Nordanians en Art of The Eyebrow.
Hij won de Boy Edgar Prijs (2013), de Sena Performers Toonzetters Prijs (2012, met Zapp4), de Kersjes Prijs (2005, met Zapp4), de Deloitte Jazz Award (2002), Dutch Jazz Competition (2001) en de Jur Naessens Muziekprijs (2000). Oene componeert voor zijn eigen groepen, maar ook voor andere ensembles en solisten zoals: De David Kweksilber Big Band, Het Osiris Trio, Amstel Quartet, Erik Bosgraaf, Jeugd Orkest Nederland, Amsterdam Sinfonietta, Matangi Quartet, Calefax, Tetzepi bigtet, het Ricciotti Ensemble, David Braid en vele anderen. De combinatie van verschillende disciplines is een fascinerend werkgebied voor Oene. Zo was hij als speler of componist betrokken bij (theater)producties van Silbersee, Boukje Schweigman, Theun Mosk, Eric Vaarzon Morel, Saartje van Camp, Herman van Baar, Marcel Sijm, De Wereldband, Holland Opera en Theater Sonnevanck.

“Een van de hoogtepunten van het North Sea Jazz Festival” schreef Jazzmagazine over pianist en componist Rembrandt Frerichs. Een betere aanbeveling is nauwelijks denkbaar. Rembrandt is een jonge pianist met een brede blik die actief is in de voorhoede van de nieuwe generatie Europese musici. Hij kent het Amerikaanse jazz repertoire, maar past ervoor om de gebaande paden te bewandelen. Hij put uit Europese klassieke muziek en zijn passie voor Arabische muziek, die werd aangewakkerd door zijn tweejarig verblijf in Egypte. De nu 36 jarige pianist debuteerde al op 22 jarige leeftijd op het North Sea Jazz Festival. In 2007 werd zijn debuut album genomineerd voor de Edison publieksprijs en presenteerde hij zijn muziek in de legendarische Jazzclub Birdland in New York. Geselecteerd als Music X Port Artist, tourt hij op dit moment over de hele wereld. Rembrandt wordt erkend als een ‘avonturier op de toetsen’ (Trouw) en ‘meester op zijn instrument’ (de Volkskrant).   Hij 'speelt toekomstmuziek waarbij grenzen uit het oor verdwijnen' (Trouw).

Rembrandt Frerichs heeft meerdere uitstekende albums op zijn eigen naam staan. Hoogtepunt is zijn laatste trio album `A Long Story Short` met contrabassist Tony Overwater en zijn `partner in crime` Vinsent Planjer op drums.

DATUM: donderdag 17 september 2015
TIJD: 20:30
TOEGANG: gratis

http://www.jaspersomsen.com/

 
Jazz in WageningenSamen met de Stichting Jazz in Wageningen wil LoburgLive de beste Nederlandse en internationale hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek in Wageningen laten klinken. Op de site van de Stichting Jazz in Wageningen vindt u nog veel meer interessante Jazz optredens in Wageningen