Jasper Somsen Invites ...Tineke Postma (saxofoon) & Maarten van den Grinten (gitaar)

do 23 april 2015 - 20:30

Ook in 2015 zal contrabassist & componist Jasper Somsen iedere maand zijn muziek ten gehore brengen op het podium van Café Loburg. Op zijn uitnodiging brengt hij de beste Nederlandse jazzmusici samen in steeds weer verrassende samenstellingen.
Deze reeks is mogelijk gemaakt door Café Loburg en stichting Jazz in Wageningen.

Tineke Postma (saxofoon)

Tineke is een begrip in de Nederlandse en internationale jazz kringen en een van de meest grote exporthits van Nederland. De Engelse krant ”The Evening Stardard” noemde haar ”One of the leading ladies in Jazz!” De Amerikaanse Downbeat Poll 2012 heeft Tineke op nummer 5 geplaatst als sopraan saxofonist (Rising Star) en nummer 10 op altsaxofoon. Tineke speelde op 30 april 2012 tijdens de International Jazzday in de Asembly Hall van de United Nations in New York samen met Wayne Shorter.

Tineke heeft in november 2011 de Edison Jazz Nationaal gewonnen met haar album “The dawn of light”. Ook won Tineke de Jazz Juan Revelations Award 2009 in Antibesen, in 2006 de Midem ”International Jazz Revelation of the Year Award” en 2002 de Singer Laren Jazz Award”. Tineke was genomineerd voor de “Notenkraker Award”, tweemaal voor de Paul Acket Award” van het North Sea Jazz.

Sinds november 2011 is Tineke hoofdvakdocent aan het Institut für Musik - Hochschule Osnabrück. In Februari 2012 won de cd “The Mosaic Project” van Terri Lyne Carrington een Grammy voor Best Vocal Album. Tineke speelt 4 solos op deze cd en is op bijna iedere track the horen.

Maarten van den Grinten (gitaar)

Maarten van der Grinten (Geleen, 19 december 1963) is een Nederlandse jazzgitarist en -componist. Toen Maarten van der Grinten 9 jaar was begon hij met drums, op 12-jarige leeftijd koos hij voor gitaar. Maarten van der Grinten studeerde als gitarist in 1987 cum laude af aan het Hilversums Conservatorium bij Wim Overgaauw.

In 1988 verwierf hij een beurs voor een vervolgstudie aan de Manhattan School of Music in New York. Daar bekwaamde hij zich meer in compositie. Hij is werkzaam aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij Anton Goudsmit tot zijn leerlingen mocht rekenen. Hij is onder andere bekend van de bands DIG d'DIZ en Dirindi, als duo met Jesse van Ruller, als gitarist bij vocalisten Laura Fygi, Mathilde Santing, Humphrey Campbell en in het Van der Grinten-Herman Quartet met Benjamin Herman.

DATUM: donderdag 23 april 2015
TIJD: 20:30
TOEGANG: gratis

http://www.jaspersomsen.com/

 
Jazz in WageningenSamen met  de Stichting Jazz in Wageningen wil LoburgLive de beste Nederlandse en internationale hedendaagse jazz en geïmproviseerde muziek in Wageningen laten klinken. Op de site van de Stichting Jazz in Wageningen vindt u nog veel meer interessante Jazz optredens in Wageningen