Sunday Afternoon Blues Jamsession 30 juni 2013

zo 30 juni 2013 - 16:00 tot 19:00
  • Hou jij van blues  ?
  • Om te luisteren ?
  • Of zelf te spelen ?

Zondag middag 30 juni is er weer een blues jamsession in Café Loburg, één van Wagenings mooiste cafés.
Hier hebben we een prima podium, voldoende ruimte en het is er rookvrij.
Het adres is Molenstraat 6, Wageningen

Onze special guest deze maand is Hein “Little Boogie Boy” Meijer (gitaar/zang/harmonica) De gitaar en stem van Hein 'Little Boogie Boy' Meijer zijn een klasse apart. Als je luistert en je ogen sluit waan je je in de hoogtijdagen van de Chicago-blues. Alleen Chicago-blues ? Nee, vele bluesstijlen beheerst hij, echter zijn roots liggen duidelijk in de Chicago-blues. Zijn timing en stijl van spelen onderscheiden hem van al zijn blanke leeftijdsgenoten.

Alle bekende blueslicks beheerst en timed hij perfect tot een creatieve mix, waarin gevoel en techniek versmelten tot een meeslepende, dynamische en pakkende act. Zijn donkerbruine stem volgt de timing van zijn spel op unieke wijze, wat hem maakt tot een groots muzikant. Als duidelijk voorbeeld dient de rauwe jukejoint-sound van muzikanten als Magic Slim, Muddy Waters, Hounddog Taylor en The Jelly Roll Kings. Maar als tegenhanger van deze rechttoe-rechtaan-blues, is het repertoire ook steeds ruimer gevuld met de soulblues, zoals die van Bobby'Blue'Bland, Little Milton en Little Johnny Taylor.Ter inspiratie is Hein een aantal keer afgereisd naar de Verenigde Staten, naar de bluesmekka's in Mississippi en naar Chicago. Hij speelde daar met Sam Carr, T-Model Ford, Magic Slim, John Primer, Nick Holt enz. Daar kreeg hij ook zijn nickname 'Little Boogie Boy' ,van niemand minder dan Slim's sideman John Primer.

Little Boogie Boy is een wandelende jukebox geworden, met daarin zoveel songs opgeslagen dat een gevarieerd repertoire tijdens optredens gegarandeerd is.

  • De warming up en cooling down zal gedaan worden door the GATEHOUSE BLUES BAND. 
  • Backline, toetsen en drums zijn aanwezig maar natuurlijk wel je eigen instrument meenemen. 
  • Voor muzikanten die willen spelen zal er een lijst zijn waar je zelf je Naam, Instrument en/of Zang op kunt invullen zodat het voor ons makkelijker is nieuwe samenstellingen te maken. 
  • Om er voor te zorgen dat iedereen de gelegenheid krijgt om te spelen wordt er steeds na 3 nummers gewisseld voor een nieuwe groep muzikanten. 

We beginnen om 16.00 uur en gaan door tot 19.00 uur.
See you there to have fun!

Arie Jan, Rien
Bob, Michel