Vrienden van straks (voorheen Oud zeer)

vr 14 maart 2014 - 23:00

Vrienden van Straks maakt nederpop met luisterteksten

Soms poëtisch en gevoelig, dan weer gewoon om te lachen, maar altijd in het Nederlands.

De muziek zit tussen pop en rock in. Je hoort soms een mondharmonica en een akoestische gitaar, dan weer een electrische scheurgitaar en veelal meerstemmige zang. Maar vooral straalt de band heel veel plezier uit, en dat werkt zo aanstekend dat het publiek aan een avondje met de Vrienden altijd een vrolijk en goed gevoel over houdt.

Het repertoire beslaat een veertigtal eigen composities, van alle bandleden, variërend van rustige ballads tot stevige rock. De teksten, waaraan veel zorg wordt besteed, gaan over relatieperikelen, verloren vriendschappen en gemiste kansen maar ook alledaagse opmerkelijkheden als de zaterdagse boodschappen. Hét onderwerp van alle muziek: de liefde, of juist het gebrek daaraan, is volop aanwezig, maar zeker niet op een geijkte manier.

De band is met de naam " Oud Zeer"  eind 1997 opgericht. De meeste bandleden kenden elkaar nog van vroeger: " We speelden in verschillende bandjes : new wave, funk, rock and roll.. Op een gegeven moment vielen al die bands uit elkaar en speelden we alleen nog op onze zolderkamertjes en tussen de schuifdeuren. Totdat we elkaar weer eens tegen het lijf liepen en aan de praat raakten." Dit resulteerde in het lekker samen spelen van nederlandse en engelse covers. Binnen de korste keren kwamen echter de eigen nummers aan bod en bleken de mannen elkaar goed aan te vullen en te stimuleren.

Joep van der Meer en Wim van Bruxvoort nemen de zang voor hun rekening en wisselen daarbij bas en gitaar af. Drummer Berend-Jan de Nooy en gitarist Bram Kuhlemeier completeren het gezelschap.

In de eerste maanden van 2004 werd de CD "Op het eerste gezicht" opgenomen. Onder de bezielende leiding van producer Alex Geurink werden veertien sterke eigen songs opgenomen en waar nodig "opgeleukt" met vette gitaarsolos's, ronkende hammondorgels en wonderschone kopstemmen.

De laatste jaren heeft de band een uitstekende eigen oefenruimte annex opnamestudio. Daar worden regelmatig opnames gemaakt die te vinden zijn op deze website.

Begin 2012 heeft de band haar naam gewijzigd in Vrienden van Straks v/h Oud Zeer.
Gedaan met het oude zeer, hier komen je Vrienden en we hebben er zin in!

https://www.facebook.com/VriendenVanStraks

DATUM: Vrijdag 14 maart 2014
TIJD: 23:00
TOEGANG: Gratis