Creedence Clearwater Revival

Creedence Clearwater Revival  door  “Wheels on Fire

Wheels on Fire is een Wageningse Blues en Rock formatie met twee gitaristen, een drummer, toetsenist, bassist en een zanger. Samen weten ze een lekker swingend optreden te verzorgen. Ze spelen nummers van Creedence Clearwater Revival, Alvin Lee, Walter Trout, Tinsley Ellis, Eric Clapton, John Mayer, Stevie Ray Vaughan, Chris Duarte, Kenny Wayne Shepherd en nog vele anderen. De meeste bandleden maken al sinds de zestiger jaren deel uit van de muziek scène. Hieraan ontleent deze band een groot deel van hun gedrevenheid en is dit tevens een garantie van hun succes. Onder dit succes vallen o.a. zeer goed bezochte optredens tijdens Jazz en Bluesfestivals.

Ook internationaal heeft de band al van zich laten horen door een optreden in Duitsland. Het repertoire wordt gebracht met muzikaal vakmanschap en een aanstekelijk enthousiasme waarmee duidelijk wordt dat deze muziek tijdloos is als deze vanuit een eigen beleving wordt gespeeld..

Bezetting:

  • Rienk Bouma: zang 
  • Frits Gieltjes: toetsen en zang 
  • Wil Konig: gitaar en zang
  • Richard Leimena: gitaar en zang
  • Dik Jansen: bas
  • Frans van der Sluis: drums 

De band bestaat al 50 jaar (in wisselende formaties) en treedt een aantal keer per jaar op.

De meeste bandleden hebben uit eigen ervaring een mooie herinnering uit de tijd van Woodstock en de muziek wordt thuis nog veelvuldig gedraaid. Het is voor de band moeilijk aan te geven wat de beste band van Woodstock is, dat zijn er vele, bijvoorbeeld: CCR natuurlijk, Jimi Hendriks, Santana en nog wat anderen. De muziek van Woodstock heeft dan ook invloed op het huidige repertoire, maar zoals Rienk Bouma verwoordt: “Er zijn hierna nog meer goede artiesten gekomen die invloed op ons repertoire hebben”.