The Incredible Stringband

The Incredible Stringband door Folkcorn

Folkcorn bestaat sinds 1973 en is één van de langst bestaande Nederlandse en Vlaamse folkgroepen. Zij treden regelmatig op, ook in het buitenland.
Het repertoire van Folkcorn en The Incredible stringband ligt te ver uit elkaar. Echter het poëtische, filosofische en muzikale van de Incredible String Band spreekt de band aan.
De bandleden hadden er bij kunnen zijn, bij het echte Woodstock:” het is onze generatie: Onze leeftijden liggen tussen de 61 en 65 jaar. Er was veel bijzondere muziek die toen op doorbreken stond, ook van minder zware formaties, zoals Melanie. Het was niet uitsluitend een rock- en bluesfestival”.
Ook al liggen de muziekstijlen ver uit elkaar, de muziek van The Band, maar ook Jimi Hendriks worden thuis gedraaid. Mooie nummers zijn Star spangled Banner van Jimmy Hendrix, With a little help from my friends door Joe Cocker, nummers van Crosby, Stills & Nash.

Bezetting:

  • Jitze Kopinga: gitaar, zang 
  • Anneke Rot : accordeon, toetsen, zang 
  • Marja van der Zee : trom, zang 
  • Laurens van der Zee:: fluiten, basgitaar, zang 

Folkcorn brengt normaliter historische Nederlandse volksmuziek, voornamelijk uit de periode van 1400-1900. Het repertoire wordt ontleend aan historische liedbundels als het Haarlems Liedboek, het Geuzenliedboek, het Antwerps Liedboek en Oude en Nieuwe Hollantse Boerenlieties en Contredansen.
De groep kenmerkt zich door de ontspannen presentatie van a capella gezongen madrigalen, instrumentale dansmelodieën en liederen en ballades over liefde, oorlog, drank, struikrovers, ridders en andere onderwerpen uit het dagelijks leven. Sommige liederen worden gebracht in een eigentijdse en zeer persoonlijke bewerking, andere worden zo getrouw mogelijk in originele zetting uitgevoerd.

http://www.folkcorn.nl/nl/index.htm