Joy Division door New Joy Division

New Joy Division – Joy Division

 

New Joy Division bestaat uit:

  • Johan van Woggelum (bas)
  • Wiebe Lammers (zang, gitaar)
  • Patrick Zimmerman (synth, zang)
  • Jürgen Uthleb (gitaar)
  • Gerrit Scholten (drums)

 Johan en Wiebe voelden al enkele jaren de vurige wens om Joy Division te coveren op podia in Wageningen en omstreken. In de Corona-periode zijn Patrick, Jürgen en Gerrit aangehaakt bij dit project. Dat dit nu samenvalt met Woetstok is heel mooi en bijzonder, zeker na een lange periode zonder muziek en publiek.

Johan, Jürgen en Wiebe wonen al sinds mensenheugenis in Wageningen. Patrick is na een lange periode woonachtig te zijn geweest in Wageningen met zijn lief en zoon neergestreken in Heteren; het hoe en waarom is en blijft een groot mysterie. Gerrit is geregeld te spotten in Wageningse kroegen en shoarmazaken, maar woont aan de andere kant van het Binnenveld in Veenendaal.

Eind jaren '70, begin jaren '80 beleefde Joy Division een kort, maar turbulent bestaan. Ze brachten slechts 2 officiële albums uit; ‘Unknown Pleasures’ en een jaar later ‘Closer’. Na de tragische dood van zanger Ian Curtis gingen de overige bandleden door onder de naam New Order. Joy Division was in die tijd erg vernieuwend en vormt tot op de dag van vandaag een inspiratiebron voor diverse bands, zoals bijvoorbeeld Editors, The Cure, Depeche mode, U2 en Interpol. Mooi om op Woetstok muziek te kunnen laten horen van deze iconische band. 

We zullen ons vol overgave storten op het maken van de muziek en trakteren de bezoekers op puntige, hoekige basloopjes, sferische synthsounds, snerpende gitaren, stampende drums en een donker, melancholisch zanggeluid. Laat je meeslepen door de bijzondere muziek van Joy Division!

Woetstok Wageningen 2021

DATUM: Zaterdag 11 september 2021
LOCATIE: 
Torchpark Wageningen