Neil Young door Forever Neil Young

Forever Neil Young – Neil Young

 

De basis van Forever Neil Young zijn de bandleden van “100% BOB”. Toen Bob Dylan 70 jaar werd vonden we dit een mooi moment om een Bob Dylan tribute band op te richten. Bob is inmiddels 80 jaar en, in wisselende samenstelling, spelen we inmiddels bijna al zijn nummers.

 Voor Woetstok 2021 gaan we een tijdgenot van Bob in het zonnetje zetten: Neil Young. Zeker net zo’n (levende) legende als Bob. Neil Young is vooral bekend geworden in de formatie “Crosby, Stills, Nash and Young”. Na het succesvolle eerste en tevens enige album van het viertal “Deja Vu” is Neil Young solo verder gegaan. De muziek van Neil Young brengt je onmiddellijk terug in de relaxte hipster en Wood Stock sfeer van de jaren 70 en 80: gedreven Americana Music met indringende zang en psychedelische solopartijen.

Forever Neil Young bestaat uit:

  • Ernst Woltering (zang, gitaar)
  • Gern Huijbers (zang, gitaar)
  • Margareth Hop (zang)
  • John Zabicki (gitaar)
  • Rick van de Weerdt (bas)
  • Olchert Gommer (drums).

Alle bandleden hebben een sterke band met Wageningen, door werk en/of studie aan de Wageningse Universiteit en de onderzoek instituten. Op Woetstok spelen staat dan ook hoog op onze bucket list. Voor het optreden op WoetStok gaan we er een aantal gastmuzikanten afkomstig uit de Wageningse Big Band “The Sound of Science” bij betrekken om de muziek nog een extra swing te geven.

We gaan de wat oudere klassiekers (Almost cut my hair, Down by the river, Helpless), de wat later uitgekomen meer country-achtige nummers (Heart of gold, Long may you run, Comes a time) en het nog latere en ruigere werk (Rocking in the free world, Like a hurricane) coveren.

Woetstok Wageningen 2021

DATUM: Zaterdag 11 september 2021
LOCATIE: 
Torchpark Wageningen